maanantai 25. huhtikuuta 2016

Hiushömppäilyä

Talvella, joulukuussa päätin haluta sinisen tukan. 
Tykkäsin siitä monta kuukautta. Ensin kirkkaana ja myöhemmin haaleana eri sävyissä. Hiukset värjättiin turkoosilla Colormask suoravärillä. Suoravärit ovat siis sellaisia värejä jotka kestävät keskimäärin 8-12 pesua, hiuksista riippuen. 

 Kampaaja varoitteli värjätessä, että sininen ottaa tiukasti kiinni ja siitä on vaikeaa päästä eroon. En kuitenkaan tajunnut, että huokoisista latvoista ja hiusten päälliosasta, se ei todellakaan lähde irti. Viimeisen kuvan tilanteesta kampaaja yritti hellempää ja vähän tujumpaa värinpoistoa. Itse koitin blogeista tuttua C-vitamiini eli askorbiinihappo värinpoistoa. Askorbiinihapon pitäisi purkaa suoravärit ja muutkin hiusvärit hiuksesta. Kokeilin kahteen kertaan. Ensin eläimille tarkoitetulla c-vitamiinijauheella ja sitten ihan askorbiinihapolla  ja ei tapahtunut yhtikäs mitään. 

Askorbiinihappo liotetaan pieneen tilkkaan lämmintä vettä. Sekoitetaan shampooseen ja annetaan vaikuttaa hiuksessa 10-90min. Itse pidin n. 40min per/kerta mutta kun mitään ei näyttänyt tapahtuvan, huuhtelin pois. Netti on kuitenkin täynnä kuvia, joissa tällä on saatu tummakin väri irtoamaan hyvin pois. Tämä ei vaalenna hiusta vaan ainoastaan purkaa värjättyä väriä.


 Menin Cybershoppiin Selloon, ostin ensin Silver-värisen suoravärin. Joka taaskaan ei näkynyt paljon yhtään. Sitten lopulta hain viellä harmaan värin joka tarttui paremmin. Huokoisiin hiuksiin toki tiukemmin ja voimakkaammin. Lopputulos kuitenkin mielestäni ihan hauska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti