tiistai 7. kesäkuuta 2016

Nyhtökaura testissä

Olen jo pitkään odottanut, että pääsen testaamaan hehkutettua nyhtökauraa. Kauppiasystävältäni sain erikoiskuljetuksella K-Market Suvelasta paketin Gold&Green nude nyhtökauraa. Saatavuus on vielä huonoa ja kauppoihin tulee vain pieniä eriä. Nyhtökaura on valmistettu kaurasta ja pavusta ja siinä on runsaasti proteiinia ja korvaa siksi hyvin lihan. Koostumus tuntuu jämäkämmältä kun esim. nyhtöpossun pehmeä mössömäinen koostumus. Koostumus on lähempänä poron käristystä. Silti suutuntuma on miellyttävä eikä mitenkään erikoinen. Paketissa oli ohjekin porottomaan käristykseen. Paketissa on 250g mutta paketti vastaa n.400g jauhelihaa. Oli oikein täyttävää vaikka en laittanut burgeriin kovin isoa määrää.

Nude nyhtökaura itsessään ei maistu paljon miltään ja olinkin suunnitellut tekeväni hampurilaisia ja maustavani sen jollain kymmenistä mieheni keräilemistä kastikkeista. Valistsin Poppamiehen Kansas city BBQ steak, ribs & burgers kastikkeen, koska sen tuoksu ja profiili olivat sopivia ja se ei maistaessa ollut liian tulinen. Oli oikein hyvä valinta tähän. Lämmitin nyhtökauran pannulla ja lisäsin kastiketta reilusti.


Valmista tuli erittäin nopeasti ja sitten vaan kokosin burgerin.K-kaupan paistopisteen timanttisämpylä, jääsalaatti, miniluumutomaatti, Myrttisen maustekurkku ja nyhtökaura riittivät tähän pikaburgeriin mutta kaveriksi olisi sopinut vaikka mikä muukin. Kannattaa ehdottomasti testata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti